Ik wil U uitleggen hoe de naam "KNOIDUM" is ontstaan.

De naam is ontstaan toen wij op 03-03-1984 afkomstig kwamen van carnavalsvereniging  De Peer.  We zaten toen met zijn alle bij elkaar en we moesten een naam verzinnen om een carnavalsvereniging op te starten.            We dachten zullen we is een naam verzinnen die voor mensen niet in een klap is te begrijpen of te snappen. Toen kwamen 2 mensen op de naam  Knoidum. De rest van de leden die binnen waren zeiden, Knoidum hoe kom je erop. Ze vertelden dat er altijd een vrachtwagenchauffeur bij de Heineken kwam,  hij overhandigde dan altijd een ingevulde papier, daarop stond geschreven wat hij in zijn vrachtwagen geladen moest hebben.

Als hij ons het papier overhandigde zei hij er altijd bij  Knoidum.  Ze hadden toen gevraagd wat het betekende en hij zei: "begrijp je wat ik ermee bedoel en snap je wat ik heb geschreven" op zijn boersdialect. Dus toen zeiden wij als de mensen vragen wat betekent Knoidum dan zeggen wij:                             Begrep dum, Snap dum ( Begrijp je ons en snap je ons ).                          

 Zo is de naam Knoidum dus ontstaan. Al sinds 03-03-1984 horen we nog steeds dat de mensen zich afvragen wat de naam Knoidum betekent. De naam die we toen hebben gekozen is tot heden voor de mensen niet in een klap te begrijpen of te snappen, wij vinden het erg grappig dat de mensen zich dat nog steeds afvragen. Hopelijk is het voor de lezer nu wel te begrijpen wat de naam Knoidum betekend.